Kawan-Kawan

Wednesday, December 31, 2025

-->My Blog...

♥♥ ASSALAMMUALAIKUM ♥♥

THANKS pada semua yang sudi join blogger ct ini.....Blog ini adalah tempat
meluahkan perasaan ct...Lebih kepada pengalaman ct
dan juga CERITA² ct dan Family ct...
tidak terlibat dengan sesiapa yang lain 
KECUALI dinyatakan....

Jutaan Terima kasih juga di ucapkan kepada
semua yang sudi singgah di
BLOG yang tak seberapa ini....
Selalu2 laaaaaaaaa 
singgah lagi....



***Sesiapa yang nak KOMEN or CADANGAN dialu2kan..***

Friday, June 27, 2014

Dup Dap Dup Dap.......

Assalamualaikum semua sahabat blogger ct...

Ada ke diantara mama yang sedang menunggu hari untuk bersalin..??? mesti dup dap dup dap jantung mama semua dan makin laju jugalah jantung simanja kat dalam tu kan... itu belum lagi tendangan dan cakaran baby...ape2 pun bila baby bergerak tetap terasa dan waktu baby bergerak2 mesti rasa nak menangiskan saat baby gerak2...sakitnya allah saja yg tahu...tu lah pengalaman yang terindah dan ditunggu-tunggu bila baby bergerak dan tendang2...kadang2 berombak & bergelora perut dibuatnya...subhanallah besar sungguh anugerah yg allah berikan tu....

Alhamdulillah ct dpt merasa pengalaman yg sungguh indah ni.. ct doakan sahabat2 ct yang lain jugak dapat rasa pengalaman ini..amin..!!!

Macam2 perasaan bila dah hujung2 ni... rasa resah gelisah semua ada... sakit disemua tempat..tidur malam pun dah tak lena lagi..memikirkan baby ok ke tak...sihat ke tak...fikir mcm mne pulak masa proses kelahiran nanti...sakit ke..??

semoga allah permudahkan urusan ct masa bersalin nanti...amin..!!

Tuesday, June 10, 2014

Syukur Alhamdulillah Rezeki yang tak terhingga.....

Assalamualaikum..

Lamo tak jongok kek blog ni..xtau nak update apo..tambah2 dah ado pesbuk twitter instageram & macam-macam lagi la media sosial ni..omat aka den.. (ulahai jenuh pulak nak menulih dlm bahaso nogori....)

kita burak2 dlm bahasa biasa je la yea....tak ada ape yang nak dikongsikan buat tahun 2014 ni...baru sekarang terasa nak update blog yg usang ni...dari tahun 2010-2014 fuhhh.... pejam celik...pejam celik sekejap je dah 4 tahun usia perkahwinan ct & suami..macam2 cabaran, dugaan, pahit, manis, tawar, semua dah rasa dlm tempoh 4 tahun ni..



Tahun baru 2014... Alhamdulillah. Berkat soba mo doa family kengkawan sedaro maro..ct disahkan mengandung sekali lagi..Alhamdulillah skali laie..sekali laie....sekali laie...!!! perasaan gembira mmg tak dapat nak digambarkan..yo la ompek taun nungggu..betullah mcm selalu org kata "pasti ada hikmahnya"..hanya Allah s.w.t je yang tahu ape hikmah disebalik setiap kejadian....Alhamdulillah sekarang kandungan ct dah 30minggu.. yeaaaa...tak lama lagi dh masuk 8 bulan...Alhamdulillah syukur padamu ya allah...!!

Ape yang ct pelik sebelum ct mengandung bukan kemain lagi mengidam mcm2 nak makan..mengalahkan org yg betul2 mengidam... alhamdulillah sepanjang tempoh 8bulan ni takde rasa lagi mengidam yg bukan2...kalau tak susah la en.suami nak mencari kan...cuma perasaan MALAS sentiasa ada dlm diri ni...

persiapan utk menyambut org baru tak lama lagi dah siap ct beli..yeaaa... tak sabar rasanya nak tunggu baby kuar bila tiba masanya....InsyaAllah bulan 8 sok kalau joki keluar la sorang laie umat Nabi Muhammad s.a.w..Macam mno la raso ey kan??..kito tunggu...!!! semoga allah permudahkan segala urusan ct bersalin nanti...amin..!

Lirik Lagu Arjuna Beta - Fynn Jamal

Tak kanku biarkan walau ribut menyentakmu yang tidur
datang petir menyambar
jengking dan ular
bonda takkan berundur

nyamanlah arjuna beta
mimpikan yang indah saja
nanti bila kau buka mata
semua tak serupa

kan ada satu ketika kau tak tahu mana nak pergi
jalan betul, anakanda,
tak jelas mata
ambil yang sarat duri

hiduplah arjuna beta
biarkan jasad yang luka
selama tuhanmu ada
takkan engkau tercela

chorus

ngeri tak terbayang mata
bonda takkan ada sentiasa
nanti moga kau tak lupa
bonda memujukmu, anakanda

hiduplah arjuna beta
biarkan jasad yang luka
selama tuhanmu ada
takkan engkau tercela

nyamanlah arjuna beta
mimpikan yang indah saja
nanti bila kau buka mata
semua tak serupa

Friday, September 21, 2012

Part 12

Assalamualaikum...

Alhamdulillah dah nak masuk bulan Oktober 2012...
sekejap sungguh masa belalu...

Alhamdulillah rezeki yang melimpah2 allah kurniakan...

01.08.2012 ct dapat tawaran utk melaporkan diri utk terima
perlantikkan kat
Sek. Teknik Tunku Jaafar...

13.08.2012 lapor diri kat tempat 
keje baru...
SMKA Sheikh Haji Mohd Said...

Alhamdulillah ct disambut dengan meriah 
kawan2 kat SMKA SHAMS pun semua nya baik2 belaka...

Harap2 ct mampu bertahan...
hihihihi.....
 
 

Tuesday, April 03, 2012

Part 11

Dengan lafaz bismillahirahmanirahim....

fuhhh......
lamanya x update blog nie...
nak kata sibuk xlah kan...
dok tido je kat umah kalau xde kelas 2....
p 2 lah keja ct kat umah...tido...tido... n tido....

xde ape yg nak di update kan tentang ct buat masa nie...
tahun 2012 
tahun untuk bercuti.....hihihihihi...

mana x nya...awal tahun dah ke Pulau Pinang,
bulan 3 ke Terengganu
n banyak lagi la....

ct malas la nak menulis sekarang nie...
t bila ct dh rajin ct sambung tentang aktiviti 
ct k.....

Bye...Bye....Bye....!!!!!

Assalamualaikum.....

Saturday, January 07, 2012

--> Salam Tahun Baru

Assalamualaikum.....

hai semua....lama dah rasanya ct x update blogger ct nie kan...
pejam celik- pejam celik dah masuk tahun 2012....
masih belum terlambat agaknya untuk ct mengucapkan 
Selamat Tahun Baru 2012.....

Alahamdulillah....
allah masih beri peluang untuk ct bernafaz dibumi yang indah ini...
xde ape yg ct nak ceritakan sebenarnya..
dah xde idea nak membebel banyak2....

Isnin nie dah start pembelajaran ct yg pertama...
ha...nak tahu x ape yg ct maksudkan...
Isnin nie dah start ct belaja kat Giatmara...
untuk mengisi masa lapang.....

sepanjang 2011 terlalu banyak kenangan2 pahit, manis
yang telah ditempuhi.....
biarkanlah segala kenangan tahun2 yg telah lepas 
di buang ke laut semuanya....

tahun 2012 tahun baru buat kita semua.....!!!!!
jadi kan tahun nie tahun yg paling bermakna buat anda semua......

Friday, August 26, 2011

> Salam Ramadhan

Assalamualaikum Dan Salam Ramadhan....

Alhamdulillah masih diberi peluang untuk bernafas dan masih diberi peluang untuk menjalankan ibadah puasa tahun nie.....

Pejam celik..pejam celik kejap je dah nak masuk 20 Ramadhan 1432....Semoga kita dapat bertemu dengan malam Lailatul Qadar 10 malam terakhir ramadhan.....lagi beberapa hari je lagi ramadhan akan meninggalkan kita....adakah ramadhan akan bertemu dengan kita lagi tahun2 akan datang...???
Ya allah....berikankan hambamu ini peluang untuk menjalankan ibadah puasa tiap2 tahun yg akan datang...Amin..!!!

Nie minggu last berkerja....terasa lambat pulak nak menunggu jumaat 26hb.....Alhamdulillah tahun nie giliran beraya di kampung ct pulak....26hb terus balik pahang....tahun nie beraya kat Perak...maklum la Encik Suami x pernah balik Perak lagi jumpa saudara mara kat perak....kakak ipar ct tengah menunggu hari je nak melahirkan baby sulung mereka....mesti seronokkan...nak dapat anak buah baru.... ^_^

Semoga allah perkenankan doa2 ct di bulan ramadhan tahun nie.....amin...!!!

Ok lah...ct pun nak siapkan keje sikit...nanti ct sambung lagi k....


Assalamualaikum.......

Monday, July 18, 2011

--> Part 10

Taraaaaaaa.........
bersua kita lagi.....
Alhamdulillah...masih diberi peluang...
untuk bernafaz dimuka bumi yg indah nie....

Hari nie ct nak cerita tentang durian...
Sabtu 16/07/2011...
ct, Mr.Hubby, Ida, n Ajie (adik ipar)
kita org balik kg makan durian....
wahhhh....sampai berpeluh mkn...
lau ada sungai time 2 mmg dah terjun berendam...hihihihi
mmg best la....dapat mkn sepuas2nya....

yg x berape nak elok isinya ape lagi ramai2 buat kenduri 
utk jadikan Tempoyak........
memang meriah...

balik umah nenek lak...
pulun buah rambutan, manggis n mcm2 ada....
rasa nak menangis pun ada gak...
bukan ape...x tertelan dah......